06.09.2018
Ponjava v začetku oktobra

Po poletni kopalni sezoni so na Ravnah že očistili bazensko školjko in opravili vse drugo čiščenje. Pred desetimi dnevi so se končali ravenski dnevi , zaključile so se tudi prireditve ravenskega poletja. Glavni organizator omenjenih prireditev in dogajanja je Zavod za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti Ravne. Za bolj konkretno oceno teh dejavnosti smo zaprosili direktorja ZKTŠM Ravne Aleša Logarja, ki je bil gost v oddaji aktualno. Kopalno sezono je označil za manj uspešno kot pretekli dve leti, bilo je za približno 15 odstotkov kopalcev manj kot leto poprej . Pričakovanja pa so dosegle prireditve ravenskega poletja s krepko čez deset tisoč obiskovalcev in ravenski dnevi.

Že pred poletno sezono je bil končan prvi del sanacije mestnega bazena, manjka še najavljena pika na i, montaža ponjave nad bazenom. Direktor Logar je povedal, da zbiranje denarja poteka v skladu z načrti in da bodo ponjavo montirali v začetku oktobra letos.

V nadaljevanju oddaje je prvi mož ravenskega zavoda še podrobneje predstavil abonmaje, ki imajo letos tudi dve novosti, koroški abonma v več različnih krajih ter narodnozabavni abonma. Izvedeli smo kakšni so načrti za nadaljnje urejanje smučišča Poseka, ter da bodo razširili obstoječo tribuno na igrišču nogometnega kluba Fužinar. V kratkem bodo znani tudi izsledki revizije poslovanja ravenskega kulturno -športnega zavoda. Glede na to, da je Logar ob državnozborskih volitvah kazal veliko političnih ambicij, smo ga povprašali tudi o tem. Zavrnil je možnost kandidature za župana v prihajajočih volitvah , najbrž pa se bo potegoval za mesto občinskega svetnika.