06.09.2018
Podaljšan razpis za parcele

V občini Črna na Koroškem, kjer zaradi ozke doline ni na razpolago veliko zemljišč, po drugi strani pa se prebivalstvo vedno bolj stara, so že pred časom potencialnim graditeljem ponudili osem parcel za individualno gradnjo na lokaciji Šmelc. Decembrsko neurje jim je parcele uničilo, zato so se ponovno lotili komunalnega urejanja, pri katerem so izdelali boljše in močnejše odvajanje voda. Sanirali so tudi celoten teren. Od konca julija so parcele ponovno pripravljene za prodajo, takrat so izdali tudi razpis z rokom do konca avgusta, potem so ga še podaljšali do 20.septembra. Poseben razpisni pogoj je, da gre za mlado družino pri čemer opredeljujejo starost do 35 let, pod posebnimi pogoji, če ima družina manjše otroke tudi do 40 let.

Posamezna parcela je velika 1000 kvadratnih metrov, cena pa je 10 tisoč evrov po parceli, kar je seveda mnogo bolj ugodno kot v drugih koroških krajih. S število ogledom

v lokacije so doslej v občini Črna zadovoljni , še včeraj sta se za parcele zanimala investitorja iz drugega slovenskega kraja..

V primeru, da se mlade družine ne bi odločile za nakup parcel, jih bodo v naslednjem letu ponudili vsem možnim investitorjem.