30.08.2018
Še četrta zlata maturantka v gimnaziji Ravne

V juliju, ko so objavili rezultate letošnje splošne mature, smo poročali , da se letos v gimnaziji Ravne lahko pohvalijo s tremi zlatimi maturanti. Naknadno pa se je Neži Strmčnik, Emi Štern in Andražu Pustoslemšku, kot zlata maturantka pridružila še Alenka Knez z Raven, nam je povedal ravnatelj šole Dragomir Benko. Maturantka je pri  vpogledu v maturitetni rezultat  ugotovila, da so ji napačno sešteli točke. Uradniki republiškega izpitnega centra so po tem napako odpravili.

Sicer pa je na ravenski šoli kot tudi na ostalih srednjih šolah v teh dneh že živahno. Poteka jesenski rok mature, kamor se ponavadi prijavljajo tudi učenci iz prejšnjih generacij in ne le tisti ,ki so bili neuspešni na spomladanskem roku, prav tako pa so na vrst popravni izpiti za posamezne letnike.

Kot je znano ministrstvo za šolstvo ravenski šoli ni odobrilo ustanovitve dodatnega športnega oddelka, tako da bodo v novo šolsko leto krenili z enim športnim oddelkom, tremi oddelki splošne gimnazije in novostjo, oddelkom farmacevtskih tehnikov.