08.08.2018
Denarja za okoljsko sanacijo več, a izvajalci nimajo časa

Potem, ko je po dolgotrajnih prizadevanjih država le priznala dolg, ki je nastal v preteklih letih pri okoljski sanaciji zgornje Mežiške doline, in so za zadnji dve leti letni prispevek povečali za četrtino, se pri izvedbi okoljskih ukrepov v Črni letos srečujejo s težavami druge vrste . Županja občine Črna Romana Lesjak je potožila, da kljub končanim postopkom izbire izvajalcev le-ti nimajo časa ,da bi pristopili k realizaciji zaradi obilice drugih projektov. Čeprav je že začetek avgusta z deli sploh še niso pričeli, in ostaja bojazen, da jih ne bodo dokončali do konca gradbene sezone, ki je v Črni zaradi vremenskih razmer krajša.

Največ denarja v sicer bogatem naboru okoljskih ukrepov bodo namenili ukrepom preplastitve makadamskih površin. Izvajalec teh del je podjetje Voc Celje.

Letos bi v Črni morali dokončati tudi obnovo površine krožišča v centru , ki je staro sicer le devet let , a so ga zaradi nekvalitetne izvedbe prisiljeni sanirati že zdaj. Tudi pri tem projektu se dela še niso začela.