02.08.2018
Vse je pripravljeno za drugi narodnozabavni festival Guštanj 2018

Jutri, v petek 3. avgusta bo na Ravnah potekal festival narodnozabavne glasbe Guštanj 2018. V zavodu za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti drugič zapored pripravljajo festival tovrstne glasbe. Tekmovalni del se bo odvijal na prizorišču v grajskem parku, zabava za tem pa v šotoru pred domom športa. Ansambli lahko po razpisnih pogojih nastopajo s po eno avtorsko in eno splošno znano skladbo narodnozabavne glasbe. Podelili bodo nagrade strokovne žirije in nagrade občinstva posebej. V tekmovalnem delu bo nastopilo 13 ansamblov; občinstvu se bodo predstavili ansambli Kvinta, Dar, Vižarji, Hopla, Vesela dolina, Strmina ekspres, Lojtrca , Prava stvar, ansambel Blaža Hutevca, Nori val, Ekstra kvintet, Koroški kvintet in Veseli Savinjčani. Šestčlansko strokovno žirijo sestavljajo prekaljeni poznavalci narodnozabavne glasbe, v njej pa so Marjana Mlinar, Janez Dolinar, Igor Podpečan, Franc Šegovc , Klemen Rošer in Jani Repnik. Občinstvo bo svoje glasove oddalo po končanem programu .

Že lani je bil obisk dober, organizator Tadej Breznik iz Zavoda za kulturo, šport , turizem in mladinske dejavnosti Ravne, je povedal vsaj 1500 obiskovalcev.

Narodnozabavni festival Guštanj 2018 bo povezovala Tjaša Hrobat, po tekmovalnem delu se bo zabava nadaljevala v šotoru na platoju pri Športnem domu. Igrali bodo lanski zmagovalci Vražji muzikanti....