05.07.2018
Plače na Koroškem skoraj nespremenjene

Povprečne neto plače na Koroškem, izplačane v maju, so ostale praktično na istem nivoju kot mesec poprej. Povprečna plača je iz 1024 zrasla na 1025 evrov. V istem obdobju so se povprečne plače v republiki Sloveniji nekoliko zmanjšale na 1079 evrov. Tako plače na Koroškem zaostajajo za slovenskim povprečjem za 5 odstotkov

Ostali trendi ostajajo nespremenjeni. Na prvem mestu so plače zaposlenih na Ravnah v višini 1119 evrov in so se še povečale za 11 evrov, sledita Mežica s 1066 evri, in Črna s 1045 evri. Tokrat so se opazneje povečale plače zaposlenih na območju občin Prevalje na 1032 in tudi plače na teritoriju občin Vuzenica so prehitele Slovenj Gradec in Muto. Najnižje plače so še vedno a na ozemlju občne Mislinja, kjer so zabeležili neto znesek 840 evrov in so v neveden mesecu spet nekoliko upadle.

Povprečne plače na Koroškem so ostale na šestem mestu med dvanajstimi statističnimi regijami v Sloveniji. Po višini plač izstopa osrednja Slovenija z Ljubljano., najnižje plače so v notranjski regiji.