26.06.2018
Izbrane 3 najboljše podjetniške ideje

Regionalna razvojna agencija Koroška je kot upravljalec Mrežnega podjetniškega inkubatorja Koroška, izpeljala že 3. natečaj za najboljšo poslovno idejo v okviru projekta Subjekti inovativnega okolja 2018-19. 

Namen Mrežnega podjetniškega inkubatorja Koroška, z obstoječo infrastrukturo v Dravogradu, Slovenj Gradcu, Radljah ob Dravi in na Ravnah na Koroškem, je poiskati nove poslovne ideje, ki imajo potencial, da se razvijejo v uspešna podjetja. Končni cilj natečaja MPIK pa dvig podjetniške kulture, nastajanje novih, kvalitetnih delovnih mest v podjetništvu, hkrati pa spodbujanje razvoja ustvarjalnosti, podjetnosti in inovativnosti med prebivalci Koroške.

Letošnji natečaj je prinesel 3 zmagovalce s podjetniškimi idejami ki imajo možnosti da se udejanijo v praksi, strokovna komisija pa je ocenila, da se je z letošnjim natečajem kvaliteta podjetniških idej dvignila. Med osmimi popolnimi vlogami so izbrali tri najboljše podjetniške ideje: Petra Rener s Prevalj, ki je predstavil stole za kitariste, obešalo za kitare in dekortaivne produkte, Tince Vomer iz Podvelke za Uran veganske izdelke in storitve in Barbare Lenart z Raven za vsebine, ki izboljšujejo kvaliteto življenja za zaposlene.

V jeseni bo Regionalna razvojna agencija za vseh osem kandidatov s poslovnimi idejami, med katerimi so trije s produkti in pet s storitvami, pripravila MPIK podjetniško šolo z namenom nadgradnje njihovih podjetniških idej s pridobitvijo znanja s podjetniškim svetovanjem za njihovo uresničitev v praksi. 

IF