12.06.2018
Selitev knjig v Radljah z živo verigo

Poročali smo že, da v Radljah poteka selitev matične knjižnice v nove in energetsko obnovljene prostore bivše blagovnice Tima v Centru mesta, ki se po novem imenuje Center Radlje. Medtem, ko so uredili vse potrebno v prostorih prvega nadstropja za knjižnico, kamor bo obiskovalce popeljalo tudi dvigalo, pa sedaj poteka selitev knjig, knjižnega gradiva je kar 40 tisoč enot.

Pri selitvi pomagajo številni prostovoljci, v sredo pa bodo k preselitvi knjig povabili tudi prebivalce Radelj in okolice ter vse zainteresirane iz okoliških krajev.

Zato bodo v sredo dopoldne me 10.30 in 12. uro organizirali živo verigo, da bodo knjige romale od rok do rok. Pot je načrtovana po Hmelini, mimo šprotne hiše, po Maistrovi in Malgajevi ulici . Otroci iz vrtca in šolarji osnovne šole bodo verigo sklepali od športne hiše do stare knjižnice, drugi sodelujoči pa bodo sklenili verigo od centra Radelj, torej nove knjižnice, pa do športne hiše.

Knjižničarke si želijo, da se jim pridruži čimveč ljudi, da bo živa veriga res sklenjena.Sicer pa bo radeljska knjižnica odprla vrata za uporabnike v novih prostorih ob svečani otvoritvi, ki bo 21. junija ob 17. uri.

IF