12.06.2018
Dom starejših Hmelina Radlje ponosen na 10. letno prehojeno pot

Dom starejših Hmelina Radlje 12. junija 2018 praznuje 10. letnico obstoja. V tem lokalnem okolju se je sicer kot zasebni dom na Koroškem, odlično vklopil v lokalno okolje in svoje storitve nadgradil v skladu s potrebami starejših in v najboljšem možnem pričakovanju. Je tudi dobitnik dveh socialnih inovacij . Direktorica doma Hmelina, Silva Duler poudarja prepoznavnost doma Hmelina Radlje, saj so na tej poti uspeli ustvariti odlično sodelovanje z lokalnimi instituciajmi in društvi, prav tako se poleg redne strokovne zdravstvene oskrbe in nege v domu vključujejo tudi v oskrbo starejših na domovih, tako da lahko ti čim dlje preživijo v domačem okolju. Ponosni so na povezovanje in sodelovanje, kar govorijo številna srečanja, prireditve, izobraževanja ipd...., njihov izziv pa je postajati še boljši. 

Ponosni so na tematski senzorični park, ki je ustvarjen s potmi in zasaditvijo v obliki osmice in se starejši lahko brezskrbno sprehajajo po njem, pomeni pa edinstveno posebnost. Ker nepokretne stanovalce s posteljami popeljejo v park, kjer doživljajo lepo naravo, jim je projekkot inovacija kakovosti bivanja nepremičnih stanovalcev,  prinesel tudi srebrno priznanje  Območne gospodarske zbornice Koroška.  V drugi inovaciji, ki so jo prijavili in bili prav tako nagrajeni  s srebrnim priznanjem Območne gospodarske zbornice Koroška v letošnjem letu, pa je projekt Znanje za življenje, kjer na inovativen način predstavljajo problematiko demence otrokom. Sicer pa so njihova prizadevanja na področju demence prepoznali tudi v Društvu Spominčica in Domu Hmelina kot prvem domu na Koroškem, podelili tudi naziv Demenci prijazna točka, prav tzako pa so tudi koordinatorji demenci prijaznih točk na Koroškem. 

Dom starejših Hmelina je zdaj polno zaseden, ima 152 stanovalcev in 88 zaposlenih, za bivanje pa imajo kar 150 vlog. Njihov tematsko senzorični park, s potmi in čudovitimi zasaditvami, ki ga uporabljajo že dve leti, bodo na današnji prireditvi tudi uradno odprli s sprehodom po njem vseh obiskovalcev.

IF