07.06.2018
Slovenjgraški mestni svetniki so sprejeli osnutek rebalansa proračuna

Mestna občina Slovenj Gradec ima prvi rebalans proračuna za letošnje leto, njegov osnutek so potrdili svetniki na sredini seji občinskega sveta.

Z rebalansom se tako prihodki kot odhodki proračuna povečujejo za nekaj več kot milijon evrov, tako da z rebalansom proračun Mestne občine Slovenj Gradec znaša 23,3 milijona evrov. Gre za več investicij, pa tudi za obnove cest, ki jih prej v proračun niso mogli predvideti, ker niso bile prekategorizirane. Predvideno pa je tudi zadolževanje v primeru nujnih potreb za 260 tisoč evr.
Svetniki Mestne občine Slovenj Gradec so sprejeli tudi predlog turistične takse za obiskovalce. Ta bo v naslednjem letu po novem znašala z dodatkom za promocijo 1,15 evra na dan za vse enotno, oprostitev takse ne bo.

Nekaj več razprave na mestnem svetu se je dotikalo sprememb in dopolnitev odloka o ustanovitvi Zdravstvenega doma slovenj Gradec, s spremembami pa so svetniki nato potrdili širitev programa delovanja Zdravstvenega doma tudi za področje oskrbe in varstva starejših. Potem, ko se bodo pojavili najrazličnejši razpisi na področju oskrbe starejših, bo za sredstva novih programov lahko kandidiral tudi Zdravstveni dom Slovenj Gradec. Sicer pa so svetniki tudi z zadovoljstvom potrdili poročilo delovanja zdravstvenega doma Slovenj Gradec, ki je v zadnjih treh letih z novim vodstvom izboljšal poslovanje tudi s pridobitvijo sredstev iz razpisov, pridobil nove specializante, zdravnike in uvedel nove programe za uporabnike, nazadnje Center za krepitev zdravja.

Svetniki so se seznanili tudi z investicijskim projektom ureditve Glavnega trga kot skupnega prometnega prostora, ki bo ponudil prednost pešcem in kolesarjem in umaknil glavnino prometa. Mestna občina ima za to na voljo namenska evropska sredstva iz mehanizma Celostnih teritorialnih naložb in jih bo v ta namen tudi izkoristila. 


IF