30.05.2018
TAB v Mežici gre v tuje roke!!!

Po poročanju časnika Finance je Tovarna akumulatorskih baterij (Tab) Mežica tik pred prodajo strateškemu partnerju, južnoafriškemu proizvajalcu baterij Metair, neuradne informacije navaja časnik Finance. Posel naj bi bil vreden okoli 300 milijonov evrov, odločitev glede prodaje pa naj bi bila znana pred koncem poletja.

V Tabu so za časnik potrdili, da iščejo strateškega partnerja. "V družbi Tab v odziv na pomembne spremembe na področju baterijske proizvodnje, vključno s pospešeno globalizacijo in konsolidacijo v svetu, potekajo aktivnosti za iskanje najbolj ustrezne rešitve za družbo. Uprava družbe Tab je s tem namenom podprla postopek iskanja morebitnega strateškega partnerja za družbo," je dejal največji posamični lastnik in direktor družbe Bogomir Auprih.

Finance ob sklicevanju na neuradne, a zanesljive informacije poročajo, da bo strateški partner južnoafriški proizvajalec baterij Metair. V postopku iskanja strateškega partnerja je ostal le še en kupec, s katerim je že bila podpisana pogodba o ekskluzivnosti. Pravkar po neuradnih informacijah časnika poteka skrbni pregled Taba. Vrednost transakcije naj bi znašala okoli 300 milijonov evrov, odločitev o prodaji Južnoafričanom pa naj bi padla še pred koncem poletja.

KV