17.05.2018
V Slovenj Gradcu so otvorili Teden vseživljenjskega učenja

Osrednja prireditev ob otvoritve tedna vseživljenjskega učenja v Slovenj Gradcu je bila Parada učenja. Festivalski del se je odvijal na Glavnem trgu in trgu svobode med 10. in 13. uri. Nastopili so otroci iz vrtca, sledila je demonstracija zabavne in zdrave športne vadbe, tek okrog mestnega jedra , skupinski spust helijevih balonov s sporočili učenja za zdravje in zaključni nastop glasbene šole.

V spremljevalnem programu so bile na različnih lokacijah še pravljice v parku, atletski tekmovalni poligon, labirint nasilja in šola zdravja. Na stojnicah so se predstavljale šole, društva in zavodi s področja družbenih dejavnosti. Geslo tokratne parade je bilo skrb za lastno zdravje. Zaradi tega ste lahko tam dobili simbol zdravja-jabolko.

Koordinator tedna vseživljenjskega učenja , center Mocis , je tokrat k sodelovanju povabil dva ambasadorja učenja. Neuničljivi tekačica Kazimira Lužnik ni vodila le teka okrog mestnega jedra ,ampak vzpodbudila straješ,d aprav vsak dan storijo nekaj zase , za svoje telo in tudi za svojo dušo.

Mladinski pisatelj Primož Suhodolčan je bil drugi ambasador in je tokrat k radovednosti in znanju pozival odrasle, animiral pa otroke.

Popoldne bo ob peti obletnice Univerze za tretje življenjsko obdobje v organizaciji Mocisa še predavanje primarijke Mojce Senčar iz združenja Evropa Dona , ob 16. uri v Kulturnem domu Stari trg, sledila bo videopredtavitev in prireditev ob obletnici.