14.05.2018
Z akcijo v Merkatorju so zbrali 400 kg hrane

 

Ob Tednu Rdečega križa je Območno združenje Rdečega križa Slovenj Gradec v petek v posebni vsakoletni akciji, zbiralo hrano v Merkator centru Slovenj Gradec.

Vsako leto akcija odlično uspe, ljudje v njej radi sodelujejo in darujejo, saj akcijo zelo dobro poznajo. Lani so občani darovali 600 kilogramov, letos pa 400 kilogramov hrane in higienskih pripomočkov. Anka Matvoz, sekretarka območnega združenja je poudarila, da ljudje poleg hrane daruijejo tudi druge izdelke, predvsem pripomočke za osebno higieno. Zahvaljujejo se vsem, ki so darovali, saj so zbrali kar 400 kg hrane. 

Kot je povedala Matvozeva, so ravno v ponedeljek v Območnem združenju Rdečega križa z dvema kamionoma dostavili 15 ton hrane iz intervencijskih zalog Evropske unije, ki jih bodo porazdelili na vseh 14 krajevnih enot Rdečega križa, k osnovni hrani pa dodali vse, kar so zbrali v petkovi akciji v Merkatorju. Sicer pa osnovna živila iz Evropskega sklada v naslednjih dneh lahko pričakujejo tudi druga koroška območna združenja Rdečega križa. Na območju občin Slovenj Gradec in Mislinja je kar 1800 posameznikov, ki redno prejemajo pomoč Rdečega križa.

IF