08.05.2018
Info točka Sobivamo tudi v Slovenj Gradcu

 

V sredo ob 10. uri bodo v Koroškem domu starostnikov v Slovenj Gradcu odprli Info točko Sobivamo za kvalitetnejše možnosti bivanja starejših.  Ena izmed koroških Info točk je že odprata v Koroškem medgeneracijskem centru na Ravnah, obiskovalcem pa na enem mestu ponuja informacije o možnostih sobivanja, zagotavljanja bolj prijaznega bivalnega okolja ali vzpostavljanja sobivalnih skupnosti, najmanj štirikrat letno pa bodo na info točki prisotni tudi predstavniki projekta Sobivamo, to je Ministrstvo za okolje in prostor s partnerji. V času delovanja info točke bodo prisluhnili starejšim, jim osebno predstavili obstoječe možnosti in rešitve za njihove izzive in jih poskušali rešiti.

Info točko Sobivamo Slovenj Gradec bodo odprli Lidija Stebernak, državna sekretarka na Ministrstvu za okolje in prostor, Marjana Kamnik, vodja Koroškega doma starostnikov Slovenj Gradec in Andrej Čas, župan Mestne občine Slovenj Gradec.

Po odprtju bosta državna sekretarka Lidija Stebernak in predstavnica Združenja društev upokojencev Slovenije, Alenka Ogrin , na voljo za individualne razgovore s starejšimi, ki jih pestijo kakršnekoli težave z zagotavljanjem bolj kakovostnega bivanja ali pa želijo spremeniti oz. si prilagoditi svoje življenjsko okolje. Za odgovore na vprašanja bosta do 12. ure.

IF