04.05.2018
V petek, 4.maja začetek volilne kampanje

V petek, 4. Maja se začenja volilna kampanja za tokratne državnozborske volitve. Politične stranke in liste, ki se nameravajo na junijskih predčasnih državnozborskih volitvah potegovati za poslanske sedeže, so imele le še do četrtka čas za vložitev kandidatnih list. Rok se je iztekel opolnoči, kandidature pa je doslej po zadnjih podatkih vložilo 15 strank. 

Volilne komisije volilnih enot bodo  do 13. maja z žrebom določile sezname potrjenih list kandidatov v posamezni volilni enoti. Državna volilna komisija bo do 18. maja javno objavila seznam list kandidatov po volilnih enotah in sezname kandidatov, o katerih se glasuje v posameznih okrajih.

 O večini kandidatov političnih strank, vsaj parlamentarnih, ki bodo kandidirali v koroških okrajih, smo že poročali, saj so se tudi že predstavili javnosti, z volilno kampanjo so nekatere stranke res pohitele.  Se pa sedaj začenja dober mesec dni, ko bodo še intenzivneje nagovarjali volivce in jih prepričevali, zakaj naj izberejo prav njih.

So pa tudi že znani kandidati nekaterih novih strank, kot sta Dobra država in Lista Marjana Šarca. V Mislinjski dolini bo za poslanski sedež na Listi Marjana Šarca kandidiral Jože Lenart, podjetnik iz Slovenj Gradca, v okraju Dravske doline pa Barbara Turičnik Hudernik, predsednica nadzornega odbora Občine Dravograd, in Adam Vengušt, maneken.

Dobra država Bojana Dobovška v Dravski dolini ponuja kandidata Roka Rusa, diplomiranega varstvoslovca, v Mežiški in Mislinjski dolini pa Gašperja Oswalda, mag. inženirja strojništva, oba sta mlada in neznana na Koroškem. Zanimivost tokratnih volitev na Koroškem je Joško Joras, ki z Zedinjeno Slovenijo kandidira v okraju Dravska dolina.

Na tokratnih volitvah stranke ponujajo precej mlade kandidate, nekatere dokaj neznane, prav tako je med kandidati zastopanih več žensk.   

  IF