25.04.2018
Predstavili so se koroški kandidati stranke Nove Slovenije

Program Nove Slovenije je v poglavitnih točkah predstavil od sobote novi predsednik stranke, Matej Tonin. V njem ponujajo 15 rešitev za uvrstitev Slovenije med 15 najboljših držav sveta. ukrepi bodo spodbudili okolje, v katerem se bodo dobro počutila mala in srednja podjetja, ki so srce gospodarstva. Naloga države je ustvarjati primerne pogoje, zmanjšati birokracijo, zato želijo poslovno okolje približati avstrijskemu in vzpostaviti pravično razmerje med delom in kapitalom. In kot je dejal Tonin, se mora delo ljudem izplačat, predlagajo dvig splošne dohodninske olajšave, učinkovito zdravstvo in pravično sodstvo.

Zvonka Marhat bo s stranko Nova Slovenija kandidirala v okraju Mislinjske doline. Je poročena, mati dveh otrok, univerzitetna diplomirana ekonomistka, z delovnimi izkušnjami v finančnih institucijah- bankah, je tudi svetnica v občinskem svetu Mestne občine Slovenj Gradec.

Za boljšo prihodnost državljank in državljanov želi s svojim znanjem in delom prispevati k boljšemu jutri. Brez spremembe ni spremembe, zato Zvonka Marhat misli resno z rešitvami na področju gospodarstva , zdravstva, kmetijstva, šolstva , sodstva, sociale, varnosti, kulture…

Mojca Erjavec se bo za poslansko mesto s stranko Nsi potegovala v Mežiški dolini. Doma je iz Slovenj Gradca in dipl. profesorica angleškega in nemškega jezika. Že 13 let je zaposlena v Bruslju na različnih delovnih mestih v Evropski komisiji. S poštenim delom pravi, si je pridobila izkušnje in znanje, ki jih želi uporabiti za spremembe v Sloveniji. Država potrebuje sposobne in iskrene ljudi, ki se bodo spopadli z izzivi, kot so dvig plač in spodbuda investicij ter zaposlovanja, zlasti mladih, uravnotežen razvoj vseh regij, bolj pregledno zdravstvo, pravično sodstvo pa tudi skrb za starejše in vse “male ljudi ”. Še posebej pa stavi na mlade, ki si zaslužijo boljšo prihodnost.

 

V okraju Dravske doline se za poslansko mesto stranke NSI podaja Andrej Otto iz Libelič, in uči praktični pouk mizarstva na lesarski šoli v Slovenj Gradcu, z dijaki se udeležuje najrazličnejših projektov, tudi izven meja Slovenije. Je družinski oče, zavzet mentor, poročen in oče petih otrok. V Dravogradu je skozi Občinski odbor NSi Dravograd vpet tudi v lokalno-regionalno politično dogajanje. Na državni ravni si želi države, ki bo ''blizu ljudem'', da delavcem migrantom ne bi bilo več potrebno dodatno plačevanje davkov, za preostale pa bi se to izkazalo v višji neto plači. Hitra cesta je nujen dodatek k razvoju koroškega gospodarstva, velik potencial vidi tudi v ohranjanju in razvoju podeželja.

IF