05.04.2018
Osnovna šola Vuzenica ima novo ravnateljico

Poročali smo že, kakšne težave so spremljale izvolitev, oziroma imenovanje nove ravnateljice v Osnovni šoli Vuzenica. V tretjem poskusu je Osnovna šola Vuzenica vendarle dobila ravnateljico, eno izmed treh kandidatk drugega, ponovljenega razpisa, pri čemer je Mojca Hrastelj Brelih iz Pameč pri kolektivu dobila okoli 20% podpore, domačinka Nataša Praprotnik pa 80%. A vendar so v petek na seji sveta šole Vuzenica s šestimi glasovi izvolili Mojco Hrastelj Brelih iz Pameč, ki bo 1. maja nastopila petletni mandat ravnateljice.

Imenovanje ravnateljice je sprlo člane kolektiva, sprožilo val različnih interesov, interesi v kolektivu pa so se močno kresali z zunanjimi, prav tako je inšpekcijski nadzor pokazal nepravilnosti s strani sveta staršev, oziroma nelegitimnost njihovih mandatov.

Starši imajo v svetu šole tri predstavnike, tri ima občina kot ustanoviteljica, kolektivu pripada 5 kandidatov, vendar so se zvrstili odstopi in so se v tokratno imenovanje ravnateljice podali le s štirimi kandidati, med njimi je bila ena kandidatka, sedaj predsednica sveta šole, ki pa se je v svet vrnila po inšpekcijskem nadzoru.

Za imenovanje ravnateljice Hrastelj Brelihove, je za večino pri glasovanju zadoščalo 6 glasov, ki so jih zagotovili starši, občina in ena predstavnica kolektiva. Trije člani kolektiva so se vzdržali glasovanja, prav tako eden od predstavnikov občine, ki je povedal, da je zanj ta postopek tako rekoč izsiljen. Na sejo sveta šole pa je v petek prišel tudi župan občine, Franjo Golob kot zunanji opazovalec s pravnim svetovalcem občine, Martinom Počkom. Občina je namreč pri tem postopku zagotovila njegovo pravno pomoč, tako da so ustrezno pripravili tudi sklepe sveta zavoda.

Pričakovati je, da se bodo po imenovanju ravnateljice dodobra načeti odnosi med kolektivom le umirili, naloga nove ravnateljice pa bo za dobro delo zagotoviti tudi strokovno sodelovanje zaposlenih.

 

IF