05.04.2018
OŠ Vuzenica najaktivnejša na področju izobraževanja za zaščito

Uprava RS za zaščito in reševanje, Izpostava Slovenj Gradec organizira prireditev ob razglasitvi rezultatov natečaja za najboljša likovna in literarna dela v šolskem letu 2017/2018 na temo« Naravne in druge nesreče – Klic na številko 112« s podelitvijo nagrad letošnjim nagrajencem natečaja. Prireditev je bila v sredo, 4. aprila v Gasilskem domu Vuzenica. Z vsakoletnim regijskim natečajem in ostalimi aktivnostmi programa informiranja, izobraževanja in usposabljanja predšolske in šolske mladine, želijo osveščati in obenem krepiti zavest najmlajših ter posredno tudi njihovih staršev, vzgojiteljev in učiteljev, da se nesreče dogajajo vsakodnevno, da se lahko zgodijo tudi nam, da se moramo na njih ustrezno pripravljati in tako v največji meri omejiti oziroma ublažiti njihove posledice.Tega problema vse starši in vzgojitelji vse bolj zavedajo, kar kaže tudi lepo število sodelujočih v vsakoletnem natečaju.

Na regijskem natečaju na temo »Naravne in druge nesreče – Klic na številko 112« v šolskem letu 2017/2018 je iz koroške regije sodelovalo 8 šol in 3 vrtci z 224 avtorji, ki so ustvarili 222 izdelkov.

Za najaktivnejšo šolo na področju izvajanja programa aktivnosti informiranja, izobraževanja in usposabljanja predšolske in šolske mladine za osebno in vzajemno zaščito v šolskem letu 2017/2018 je bila izbrana Osnovna šola Vuzenica, ki bo za nagrado prejela lutkovno predstavo Pikec Ježek in gasilko Jež ter 40 podlog za miško in 3 igre spomin. Za najaktivnejši vrtec pa je bil izbran Vrtec Dravograd, enota Robindvor, ki bo za nagrado prejel 3 kocke in 3 igre spomin.

KV