23.02.2018
Pregled aktivnih počitnic v Mežiški dolini

Poglejmo , kaj so posamezni organizatorji v Mežiški dolini pripravili za kvalitetno preživljanje prostega časa otrok v počitnicah .

 

V Koroški osrednji knjižnici bo ponedeljek ob 10. uri v pionirski knjižnici spoznavanje osnov robotike in programiranje z Lego kockami.

V sredo vabijo na isto prizorišče ob 10. uri na dopoldansko igralno urico Križ kraž, popoldne ob 17. uri pa še na pravljično uro in ustvarjalno delavnico.

Bernekerjevo ustvarjalno delavnico pa v prostorih Kulturnega centra Ravne pripravlja Koroška galerija likovnih umetnosti. Odvijala se bo v sredo od 10. do 12. ure. Primerna je za otroke od 4 leta starosti naprej in osnovnošolce. Ogledali si bodo razstavo grafik Stojana Brezočnika in nato sami preizkusili v njihovem ustvarjanja. Za delavnico se je treba prijaviti.

Športni zavod in Zveza športnih društev Ravne pa pod motom Hura prosti čas pripravljata brezplačne aktivne počitnice za otroke in mladino iz občine Ravne. Od ponedeljka 26. februarja do petka 2. marca bo mogoče plavanje v bazenu med 9 in 17. uro, uporaba telovadnice od 10. do 14. ure, ter namiznoteniške dvorane od 10. do12. Ure, za oboje je potrebna športna oprema, in v teh dneh tudi smučanje na Poseki od 9. do 17. ure. Obvezna je čelada. Vse naštete aktivnosti so brezplačne tudi za šolarje iz občin Prevalje in Mežica, pod pogojem, da si so v šoli nabavili kartonček s katerim se bodo izkazali v navedenih športnih objektih.

Pod istimi pogoji imajo otroci iz Mežice tudi možnost za brezplačno smučanje na smučišču Črna, otroci iz Prevalj pa so si lahko uredili kartonček tudi za brezplačno smučanje na Peci. Poleg tega imajo na Prevaljah v dopoldanskem času odprto telovadnico, v okviru šole pa več delavnic na teko Zdrav življenjski slog.

Osnovnošolci iz Črne imajo možnost brezplačnega smučanja na njihovem smučišču celotno sezono in ne le v počitnicah, krijejo samo stroške izdelave vozovnice. Za dijake iz Črne je v tednu počitnic tedenska karta znižana.