23.02.2018
V Mežici razrešili probleme v zdravstveni postaji

Občinski svet v Mežici je na zadnji seji najprej obravnaval stanje v domači zdravstveni postaji. V skladu z obljubami je Zdravstveni dom Ravne zagotovil, da sta zasedeni obe ambulanti z zdravnicama, ki sta opravili specializacijo. Imajo tudi referenčno ambulanto z medicinsko sestro, in tudi v tretji ambulanti občasno dežurstvo specializantke, tako da so težave iz lanskega leta razrešene. Si pa v občinskem svetu želijo, da bi Zdravstveni dom Ravne še nadgradil sistem naročaja in odpravil ozka grla, ki pri tem nastajajo.

Občinski svet je sprejel poročilo glede škode zaradi neurja in vetroloma 11. in 12. decembra, ki pa še ni dokončna. Zato pa so dokončno popisani stroški intervencij vseh deležnikov, si so takrat pomagali , v višini 60 tisoč evrov. Stroški se plačajo iz proračunske rezerve, prejemniki jih bodo dobili v mesecu dni.

Občinski svet je sprejel proračun za leto 2018 v višini 3,3 milijona evrov. Sprejeli os ga z zakasnitvijo, saj so počakali na nekatere spremembe. Na prihodkovni strani so to dodatna sredstva za ekološko sanacijo iz vladnega programa, na odhodkovni strani pa so črtali predvidena investicijska sredstva ministrstva za gospodarstvo , kjer na razpisu za komunalno urejanje poslovne cone Glančnik niso bili uspešni. Ker so prepričani, da so argumenti ministrstva za zavrnitev privlečeni za lase, so sprožili tožbo, samo urejanje poslovne cone pa uvrstili v tako imenovane regijske vzpodbude. Iz njih se bo financirala tudi gradnja sekundarnih vodov in objektov za odvajanje odpadnih voda v občini. Za ta projekt so sprejeli pred investicijski program, kot tudi za črpališče na Kopališki ulici. Iz vladnega programa sanacije okolja pa so potrdili pred investicijska programa celovite prenove mestnega jedra, kjer gre za urejanje površin v okolici nove tržnice ter preplastitev občinskih cest.