20.02.2018
Mocis Slovenj Gradec prvič v projektu Erasmus +

Center za izobraževanje odraslih – MOCIS Slovenj Gradec, je kot partner prvič doslej vključen v projekt Erasmus + z vsebinami, ki so naravnane na demografske spremembe, staranje prebivalstva in s tem v večgeneracijsko povezovanje.

S partnerji iz Češke, Poljske, Nemčije in Francije se srečujejo na delovnih sestankih, tako so izkušnje že izmenjevali na Češkem in v Nemčiji. Urška Novak, organizatorka izobraževanja odraslih pri Mocisu Slovenj Gradec je poudarila, da so v prvi fazi partnerji projekta analizirali področje medgeneracijskega sodelovanja vsak v svoji državi. Za Slovenijo je značilno, da različne institucije izvajajo aktivnosti medgeneracijskega sodelovanja in so aktualni večgeneracijski centri. Ob tem pa bi si ljudje želeli več povezovanja in sodelovanja med institucijami, ob tem tudi skupno koordinacijo. 

Kot je še povedala Novakova, bodo partnerji v naslednji fazi pripravili izobraževalni program za izvajalce ( učitelje, mentorje.....) medgeneracijskih aktivnosti. Izbrali bodo tri, ki se bodo udeležili petdnevnega izobraževanja v Pragi, ti pa bodo potem predajali pridobljeno znanje drugim mentorjem. Prav tako bodo organizirali seminar za mentorje, ob tem pa nastaja še register aktivnosti po tematskih sklopih, kot so npr. umetnost, kultura, komunikacija, gibanje in drugo..... Prihodnje leto v mesecu marcu pa se bodo projektni partnerji sešli na srečanju v Slovenj Gradcu. Projekti, ki bodo nastali, bodo doprinesli k mozaiku izboljšanja mdgeneracijskega sožitja.  

IF