07.02.2018
Koroške kulturne ustanove ob prazniku kulture odpirajo vrata

Ob slovenskem kulturnem prazniku pripravljajo zanimiva dogajanja tudi regijske kulturne ustanove.

V Koroški galeriji likovnih umetnosti je za obiskovalce brezplačno še vedno na ogled razstava Vojna, ob tem pa bo ob 11. uri na podlagi idej po ogledu razstave, tudi delavnica za izdelavo likovnega kolaža. Na brezplačni delavnici bo mogoče ustvarjati s pomočjo pametnih telefonov in fotoaparatov. Fotografinja Kaja Brezočnik bo predstavila fotografijo kot grafiko, ob tem pa še, kako fotografijo iz barvne spremeniti v črno-belo. Ob sprehodu po mestu bodo udeleženci delavnice iskali fotografske motive, ki se nanašajo na občutja ob ogledu razstave Vojna. Kajpak, svoje najboljše fotografije bodo tudi natisnili.

Koroški pokrajinski muzej odpira vrata za brezplačne oglede muzejskih zbirk. V muzejskem razstavišču na Gradu Ravne odpirajo vrata ob 9. uri, od 10. do 13. ure pa so muzejske zbirke na ogled v prostorih muzeja Slovenj Gradec na Glavnem trgu.

V dvorcu Bukovje bodo ob 10. uri predstavili pedagoške vsebine stalne razstave Kometri – baroni s Pukštajna, skozi zgodovino rodbine Kometer pa bo obiskovalce na zanimiv in ugankarsko obarvan način popeljal radovedni Popek in poskrbel, da mladi radovedneži domov ne bodo odšli praznih rok. Dogodek v Bukovju vabi na ogled vse družine.

Od 9. do 13. ure bo brezplačen in voden ogled muzejskih razstav in zbirk v dvorcu Radlje. Ob 10. uri bo javno vodstvo po razstavi Kamnine in minerali radeljskega območja, vodil bo Zmago Žorž. Ob 10. uri bo tudi muzejska delavnica za otroke Pobarvani so lepši. Delavnica je vezana na razstavo Kamnine in minerali radeljskega območja. Ob 11. uri pa bo kustosinja muzeja Alenka Verdinek obiskovalce popeljala po razstavah.....

Prav posebno doživetje pa bo voden sprehod po starem mestnem obzidju Slovenj Gradca z vodičko Natašo Škorjanc Beliš, ki se je v lanskem prazničnem letu izkazal kot velika uspešnica.

Pa še to: Na praznik kulture Kulturni dom Slovenj Gradec obiskovalce vabi na brezplačen ogled slovenske drame Razredni sovražnik, film bodo vrteli ob 16. uri, v večernem času pa bodo premierno zavrteli romantično dramo Petdeset odtenkov svobode, predstavi bosta ob 18. in 20. uri.

IF