08.12.2017
Pričetek smučarske sezone na Kopah

Danes se smučarska sezona na Kopah tudi zares pričenja, saj bodo v tem vikendu na Kopah zagnali žičniške naprave, ki bodo odslej obratovale vsak dan do konca zimske sezone. Razmere na smučišču dopuščajo zagon vsaj dveh smučarskih naprav, čeprav danes zaradi močnega vetra in megle obratuje le vlečnica Sedlo. Snežna odeja z naravnim snegom je debela 70 cm, 20 dodatnih centimetrov je novozapadlega mokrega snega. Vremenska napoved za ta konec tedna sicer obeta dodatne snežne padavine v višjih legah, kljub temu na Kopah napovedujejo nemoteno obratovanje. Po načrtih naj bi bila že od jutri dalje možna tudi nočna smuka na smučiščih Pungart in Sedlo. Smučišče Kope sicer v ugodnih razmerah omogoča smuko na kar osmih kilometrih urejenih smučarskih prog , ki jih povezujeta 2 štirisedežnici in 6 vlečnic.

Danes smučarsko sezono pričenjajo s prireditvijo Ski opening Kope, jutri pa bodo otvoritev smučarije začinili z Modrijani, nastopila bosta tudi DJ Ukac in DJ Ney.

Jutri bo ponovno obratovalo tudi smučišče Peca. Prva vožnja na goro bo ob 13. uri, na Peci pa bo jutri potekal tudi Božični sejem z bogatim spremljevalnim programom. Zadnja vožnja v dolino bo ob 19. 30, sedežnico bodo zagnali tudi v nedeljo. Na Peci sicer smučarsko sezono z vsakodnevnim obratovanjem odpirajo v soboto 16. decembra.

 

KV