07.12.2017
Lučke v Mežiški dolini že gorijo

V vseh štirih občinah  Mežiške doline so praznično razsvetljavo večinoma  že prižgali.

V Črni se je to zgodilo v soboto, 2. decembra. V Črni prazničnih lučk z dreves čez leto sploh ne snamejo, in na ta način prihranijo del stroškov. Letos so obnovili razsvetljavo v centru , z novimi svetlečimi verigami, ki poudarjajo silhuete zgradb. Prav tako vzbuja pozornost velik in z lučkami okrašen adventni venec , ki je postavljen pred kulturnim domom. V Črni lučke v januarju ugasnejo, in jih zadnji vikend , ko so konec januarja potekajo prireditve snežnih gradov spet prižgejo.

V Mežici so praznično razsvetljavo prižgali v petek, medtem , ko bodo veliko novoletno jelko in praznično vas pri Narodnem domu , kjer poteka večina prireditev Veselega decembra , namenu predali 15. Decembra. Razsvetljavo bodo imeli prižgano do 15. Januarja.

Na Prevaljah so letos dokončno obnovili praznično razsvetljavo v centru z modernejšo - Led opremo. Lučke so prižgali v petek, ugasnili jih bodo sredi januarja.

Na Ravnah so okrasje prižgali na prvo adventno nedeljo 3. Decembra. Že v prejšnjih letih so izvedli večje investicije v opremo , tudi lasersko , tako da  letos večjih novosti ni. Lučke bodo ugasnili 7. januarja , torej takoj po svetih treh kraljih.