06.12.2017
Zahvale za mnoge proste ure prostovoljcem


Ob letošnjem  mednarodnem dnevu prostovoljstva, ki je izpostavil geslo Prostovoljci tukaj in povsod pomagajo prvi, smo tudi na Koroškem radiu gostili nekatere od njih, ki so izpostavili vsak svoj pogled na prostovoljstvo in predvsem učinke, ki jih to delo prinaša družbi ter njim samim. Njihovo delo je neprecenljivo, saj so koristni pri oskrbi pomoči potrebnim, delujejo pa na različnih področjih življenja in dela v družbi.

Prostovoljcem so se posebej zahvalili tudi na prireditvi v Koroškem domu starostnikov enoti Slovenj Gradec, kjer njihovi stanovalci v recepciji doma opravijo 750 ur, zunanji prostovoljci, teh je 26, pa skupaj 3300 ur na letni ravni. Prostovoljci v slovenjgraškem domu so steber njihovega delovanja, je poudarila vodja doma, Marjana Kamnik. S prostovoljci skupaj uresničujejo programe in aktivnosti, ki jih kot potrebe in želje zaznavajo pri stanovalcih, odlično sprejete so tudi inovacije, še posebej prostovoljno delo po sistemu kreditnih točk, ki ga izvajajo predvsem v Koroškem medgeneracijskem centru. Radi bi ga prenesli tudi v domove, zato se še posebej trudijo z izobraževanjem oskrbovank, s čimer ustvarjajo bazo aktivnosti, ki jo bodo lahko ponudili kot storitveno dejavnost.  

Prostovoljstvo je temelj civilnega delovanja družbe, z njim se srečujejo tudi mlad, saj krepi skupne vrednote v družbi in zagotavlja družbeno povezanost.

IF