30.11.2017
Prvič v Radljah veselo druženje ob slavnostnem prižigu lučk

 


Za uvod v veseli december bo v petek popoldne ob 17. Uri pred bivšo blagovnico Tima v Radljah slavnostni prižig praznične razsvetljave. Dogodek bo pospremil zabavni program za otroke in odrasle. Nastopili bodo  pevski zbor vrtca in zbor OŠ Radlje ob Dravi, plesna šola Harmonija in BRASS BAND RADLJE, ki bo na dogodku  z igranjem božično novoletnih pesmi pričaral pravo praznično vzdušje.  

Na praznični tržnici bodo sodelovala društva in organizacije; Karitas, Rdeči križ, društvo Šent, vrtec in osnovna šola, Glasbena šola Radlje, Dom starejših Hmelina, Knjižnica Radlje, center za socialno delo in varstveno delovni center.

Poskrbeli bodo tudi  za brezplačen čaj in kuhano vino. Za pestro animacijo najmlajših bodo poskrbeli dijaki Srednje šole Slovenj Gradec in Muta, program predšolska vzgoja in pa ekipa Tine frizerja. 

Na stojnicah bodo obiskovalcem brezplačno ponudili sladke praznične dobrote in pa izdelke, ki so del aktivnosti in delovanja posamezne organizacije, oziroma institucije. Dogodek slovesnega prižiga prazničnih luči je prvi tovrstni v Radljah, organizatorji – občina, Krajevna skupnost in Marenberški mladinski lokalni svet pa se bodo potrudili, da postane tradicionalen, namenjen druženju, medsebojnemu povezovanju in predstavitvi institucij ter organizacij v kraju.  

Letos bo v Radljah prvič zasvetila obnovljena javna razsvetljava, ki bo spreminjala tudi barve.

IF