30.11.2017
Letos 50 novih ekstremistov

Koroški hribovski izziv, klub  24, oziroma K 24,  se je letos precej okrepil. Leto je bilo prijazno za obisk hribov , kar se je poznalo tudi pri adrenalinskih pohodnikih, saj se je klub povečal za 50 članov. Skupaj je sedaj v klubu že 351 članov. To so tisti pohodniki ,  ki so se uspeli v 24 urah povzpeti na vse koroške vršace, torej na  Uršljo goro, Smrekovec, Raduho, Olševo in Peco. Starejšim od petdeset let in ženskam priznajo uro pribitka. Pot je dolga 85 kilometrov, treba  je premagati 4500 višinskih metrov.

V skladu s pravili se člani kluba prvo soboto v decembru, srečajo v  Črni, kjer je klub tudi nastal.  Tam  pripravijo slavnostni sprejem novih članov. Letos bo srečanje v hotelu v Črni, 2. decembra  ob 18. Uri še mnogo bolj zanimivo zaradi številnih novih članov.

Koroški gorski izziv letos zaključuje 18 sezono obstoja. Število novih članov po sezonah precej niha in za letos ni težko izračunati,da je bila ena od najboljših. To pa tudi dokazuje, da ideja ni bila kratkega diha, saj  privablja vedno nove izzivalce. Seveda je v klubu tudi precej rekorderjev, tako po število ponovitev kot po porabljenem času, vendar  klubska pravila  tega ne izpostavljajo. Namen kluba 24 je namreč tekmovanje s samim seboj , ne pa z drugimi udeleženci.