05.10.2017
Bodo v Mežici rešili problem pomanjkanja zdravnikov ?

V oddaji sredina sredica smo  spregovorili  o  reševanju težav zaradi pomanjkanja zdravnikov v  Mežici, kjer ni stalnih zdravnikov v obeh ambulantah. Gosta sta bila direktor Zdravstvenega doma Ravne mag. Stanislav Pušnik in župan Mežice Dušane Krebel. Kot kaže bo rešitev prišla v kratkem. Direktor Pušnik je povedal, da bosta v kratkem opravljali specialistične izpite zdravnici Triplatova in Gaceva , in tako naj  z novim letom obe ambulanti bili zasedeni s stalnim zdravnikom.

Župan Krebel je dejal, da je občina vseskozi spremljala reševanje tega problema, z eno od kandidatk je imela štipendijo preklo regijske štipendijske sheme, občina je ponujala tudi stanovanje.    

V Zdravstvenem domu Ravne še ugotavljajo,  postajajo telefonski klici vedno večji problem na strani izvajalcev in uporabnikov zdravstvenih storitev. Ker je takšnih klicev v ordinacijskem času ambulant tudi do 200, motijo delovni proces, hkrati pa zaradi slabe odzivnosti  povzročajo slabo voljo tudi pri uporabnikih. Zato so poskusili z nekaterimi ukrepi, kot je  usmerjanje  klicanja v določene časovne pasove, uvedli so pomoč pri naročanju z elektronskimi napotnicami, prav tako so vse ambulante opremili s elektronskimi naslovi , jeseni bodo uvedli še spletno aplikacijo dozdravnika.si Spregovorili smo tudi o gradnji prizidka k zdravstvenemu domu Ravne, ter o projektu tele medicine Cezar.