04.10.2017
Okrožno sodišče v Slovenj Gradcu obiskal vrhovni sodnik mag. Damjan Florjančič


Ta teden se je na delovnem obisku na slovenjgrapkem sodišču mudil predsednik Vrhovnega sodišča, mag. Damjan Florjančič, ki se je sestal s predsednico, direktorico in sodniki Okrožnega sodišča Slovenj Gradec, kar je v tem jesenskem času že stalnica. Vrhovni sodnik Florjančič je poudaril pomen tovrstnih srečanj za večjo učinkovitost sodišča in o slovenjgraškem poudaril, da je sicer manjše sodišče, a z dovolj pripada zadev. 

Nas pa je pri tem zanimalo predvsem, kakšni so načrti pri optimizaciji mreže sodišč, seveda v navezavi z Okrožnim sodiščem Slovenj Gradec. Magister Florjančič je izrecno poudaril, da prvotni osnutek prepojitve slovenjgraškega okrožnega sodišča k mariborskemu za pravosodno ministrstvo ni več aktualen, vsekakor pa želijo s slovenjgraškim sodiščem okrepiti Višje sodišče v Celju. Tako naj bi, o tem je tekla beseda tudi na delovnem pogovoru s predsedniki sodišč na pravosodnem ministrstvu v tem tednu, razmišljali o priključitvi slovenjgraškega sodišča v okrožje Višjega sodišča Celje. 

Kam in na kakšen način bo umeščeno delovanje Okrožnega sodišča Slovenj Gradec, je bodoča naloga ministrstva in vseh sodnikov, v Slovenj Gradcu pa si vsekakor želijo le  krepitve sodišča.

IF