20.09.2017
Petrol Energetika 18 let ogreva Ravne z odvečno toploto iz industrije

 

V prvi polovici septembra je ob 20. obletnici delovanja podjetje Ibus, d.o.o. v Pamečah odprlo razširjen salon in trgovino. Družinsko podjetje Ibus je na Koroškem poznano po svojih začetkih trgovanja z barvami in laki, v razširjeni ponudbi pa ponujajo pester nabor gradbenega materiala, talnih oblog, orodja, barv in premazov, v ponudbi imajo tudi velik salon keramike ter sanitarne opreme, kjer svojim strankam nudijo tudi arhitekturne nasvete in rešitve. V prostorih IBUS-a pa od maja letos deluje tudi informativni kotiček Energetskega centra Petrol. Kupcem je na enem mestu na voljo celovita rešitev za gradnjo in obnovo objektov, kamor poleg ponudbe materiala za gradnjo ter obnovo doma sodijo tudi vse potrebne informacije in svetovanje za ogrevanje, hlajenje ter lastno oskrbo z električno energijo. Tovrstno sodelovanje je na Koroškem dobrodošlo, saj uspešno krepi gospodarsko moč ter pripomore k razvoju regije in dvigu zadovoljstva kupcev.

V Petrol Energetiki sicer mineva tudi 18 let od postavitve postrojenja za so proizvodnjo v industrijski toplarni na Zaokroženem gospodarskem območju na Ravnah na Koroškem, ki ogreva tudi mesto Ravne. Uporaba soproizvodnje toplote in električne energije omogoča, da se toplota v toplarni na Koroškem izrablja za ogrevanje stavb s sistemom daljinskega ogrevanja ter za industrijske procese.
Direktorica Petrola Energetike Mojca Kert je ob tem poudarila, da v podjetju še naprej razvijajo in implementirajo nove poslovne modele, ki jih vzpostavljajo v sodelovanju industrije in lokalne skupnosti ter temeljijo na razvoju, upravljanju in krožnemu gospodarjenju z viri ter zagotavljanju kazalnikov učinkovite rabe energije in prihrankov.

KV