06.09.2017
Prodaja počitniškega doma Fiesa razdvaja župana in svetnike v MO Slovenj Gradec


Svetnike Mestne občine Slovenj Gradec je na tokratni seji med drugim zaposlovalo tudi javno odprto pismo občana Al Hiasata, v katerem je z očitki mestni upravi opozoril na tako imenovane nepravilnosti v postopku vodenja prodaje zemljišča občinskih parkirišč pri rondoju ob Nami Novi. Izredna točka dnevnega reda po predlogu Borisa Raja, je pri svetnikih naletela na burni odziv, še sploh zato, ker je bil eden od očitkov tudi navzkrižje interesov prodaje omenjenega zemljišča na dražbi Boštjanu Temnikerju, članu Občinske uprave in županovemu svetovalcu, za njegovo poklicno dejavnost. Župan, Andrej Čas je povedal, da je mestna uprava postopek vodila pravilno in korektno, je pa res, da je bila prodaja zaradi Temnikarjevega nakupa moralno sporna. Odločili so se, da bodo postopek in vse v zvezins prodajo dali pod drobnogled s pomočjo KPK -ja, svetniki pa so Nadzornemu odboru občine naložili pregled vseh nakupov, v katerih je sodeloval Temniker. Omenjena parkirišča so prodali dvema kupcema, lastnikoma lokalov Boštjanu Temnikerju in Kemični čistilnici Paradiž.

Še kako vroča je tudi strategija ravnanja z nepremičnim premoženjem Mestne občine Slovenj Gradec, katere osnutek so obravnavali na občinskem svetu. Ta zajema strateške objekte in zemljišča v občini, ki imajo velik pomen za razvoj, življenje in delo v skupnosti, pa tudi ne strateške, ki jih občinska uprava namerava prodati. Med njimi so zemljišča pod Plešivcem, Partizanka in počitniški dom Fiesa. Prav nameravana prodaja počitniškega doma Fiesa je pokazal nasprotje v mnenju svetnikov političnih skupin z mnenjem župana in občinske uprave. Pri tem so svetniki izpostavili predvsem socialni vidik dostopnosti letovanja otrok po ugodnih cenovnih možnostih, s čimer pa se župan ne strinja. Otroci in drugi lahko iščejo ugodnosti letovanja tudi pri drugih ponudnikih, v Fiesi pa Slovenj Gradec zagotavlja delovna mesta občini Piran. 

Župan pri tem dodaja, da z omenjeno prodajo ne bodo hiteli in bodo po cenitvenem poročilu in natančni stroškovni analizi skupaj s Centrom za socialno delo Slovenj Gradec, nadaljnjo odločitev glede bodočnosti Fiese ustrezno uskladili.

 

IF