30.08.2017
PUM mlade vabi k vpisu v program


 

Vsem mladim od 15 do 25 let, ki niso zaključili šolanja, so brez zaposlitve, ki bi radi spremenili način življenja in se ob učenju tudi družili, je na voljo program PUM – Projektno učenje mladih, ki jim ponuja učenje, druženje in koristno preživljanje prostega časa. Letos zavod Mocis Slovenj Gradec te dni vabi k vpisu in sodelovanju v Programu PUM že 21. generacijo, program pa je financiran iz evropskega strukturnega sklada preko Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. 

Mocis Slovenj Gradec v teh dneh vabi mlade k vpisu, najtežji pa je ravno prvi korak, pravi Damjana Kotnik, vodja programa PUM, ki pojasni, da se je doslej večkrat izkazalo prav to, kasneje pa so bili uporabniki programa nad njim navdušeni. » Pumovci« običajno sodelujejo med sabo po interesih, pri tem jim pomagajo pri kontaktih s šolami, pri pisanju prošenj, iščejo delodajalce, sodelujejo pri različnih projektih, se udeležujejo skupnih aktivnosti, ki so usmerjene v interes udeležencev itd....Mladi lahko sodelujejo pri raznih mednarodnih izmenjavah, pri čemer imajo doslej že dobre izkušnje. 

Program PUM je popolnoma brezplačen, poleg tega imajo udeleženci plačan dodatek za aktivnosti, povrnejo jim tudi potne stroške.

 

IF