09.08.2017
Bogat program tudi 62. Koroškega turističnega tedna v Črni na Koroškem


V Črni na Koroškem se pričanja 62. Koroški turistični teden, ki bo potekal vse do  20. avgusta. V pestrem desetdnevnem dogajanju se bo zvrstilo nekaj več kot 80 različnih prireditev. Največ med njimi bo športnih in zabavnih, osrednji dogodek letošnjega turističnega tedna v Črni pa, tako kot vedno, pripisujejo kramarskemu sejmu.

Letos so poskrbeli tudi za novosti, ena od njih je srečanje Črnjanov in Solčevanov  na Raduhi. Ob turističnem tednu bodo slovesno predali namenu  tudi nov atletski stadion, ki je največja letošnja investicija v Črni. Odprtje bo v soboto, v goste pa prihaja tudi predsednik Republike Slovenije, Borut Pahor, ki se bo udeležil tudi maratona Kralja Matjaža.

Med pomembnejšimi dogodki, ki bodo zaznamovali 62. Koroški turistični teden je praznovanje 90. letnice Šahovskega kluba, ki jo bodo prav tako obeležili konec tedna, tudi z izdajo priložnostnega filatelističnega sklopa. Turistični teden bodo ob Mušeniški žagi v četrtek zvečer odprli Modrijani, zaključili pa ga bodo z mednarodnim srečanjem folklornih skupin. Letošnji turistični teden bo potekal tudi v znamenju 880. obletnice slovenske omembe Črne kot kraja. Logotip na zloženkah in plakatih pa krasi program prireditev, ki jih bomo, vsaj tiste najodmevnejše in zanimive, spremljali tudi na valovih Koroškega radia.  

 

IF