09.08.2017
Že 23. Vuzeniški dnevi

 

23. Vuzeniški dnevi, prireditve ob občinskem prazniku občine Vuzenica, se bodo začele ta petek in bodo popestrile dogajanje v Dravski dolini domačinom in njihovim gostom. Njihov slogan je Za vsakogar nekaj – tudi za vas, vse pa so brez vstopnin. V Vuzenici so posebej poudarili svojo tradicijo, to je 15. avgust, praznik Marijinega vnebovzetja, ki je tudi datum občinskega praznika. Slavnostna seja s podelitvijo nagrade in priznanj bo zvečer pred praznikom. 

Kar 44 prireditev bo napolnilo letošnje Vuzeniške dneve, prireditve pa so že po tradiciji kulturne, športne, verske in zabavne. med atraktivnimi športnimi dogodki izstopa slalom na rolerjih v organizaciji Smučarskega kluba Vuzenica, prav tako z doživetji Mini Planice in drugimi zanimivimi športnimi dogodki, za katere napoveduejjo tudi mednarodno udeležbo. Smučarski klub vabi navijače in rolerje v soboto popoldne.

Novost, ki bo že v nedeljo popoldne, pa je kulinarična tržnica z degustacijo domačih jedi, imenovana MOLA IŽINA, v sodelovanju z Društvom kmetic in TIC Vuzenica. Domače preproste jedi bo pripravljalo 12 udeležencev, obiskovalci pa bodo lahko vse jedi brezplačno degustirali. Obeta se kar okoli 60 obrokov za okoli 1000 degustatorjev. 

Občina Vuzenica že vsa leta pomaga društvom, da ob Vuzeniških dnevih predstavijo svoje delo s prireditvami, prav tako skrbi za vso logistiko. Letos iz proračuna namenja 20 tisoč evrov za njihovo izvedbo. Kot so pred praznovanjem posebej poudarili v Vuzenici, je glavni koncept praznovanj predstavitev društev in manj v zabava z zvenečimi glasbenimi imeni. 

V petek bo že po tradiciji začetek Vuzeniških dnevov v tamkajšnjem župnišču z odprtjem razstave likovnih del ljubiteljske likovnice, domačinke Tanje Hari Vidmar. V goste prihaja Ditka, Brass party z Brass Bandom Radlje pa bo poskrbel za zabavo v modri dvorani.

Ta vikend bo vzdušje zaznamoval Rokov sejem, ki ga bodo pospremile versko romanje k Devici Mariji, otroške delavnice, športna tekmovanja, prikaz kmečkih običajev in zabava z glasbo. Slavnostna seja ob občinskem prazniku s podelitvijo letošnjih priznanj in nagrade bo v ponedeljek, na praznik Marijinega vnebovzetja, pa bo tradicionalno romanje k cerkvi Device Marije na Kamnu, kamor se že po dolgoletni tradiciji odpravijo številni Korošci.

Zabavni večeri bodo med Vuzeniškimi dnevi z glasbeno – plesnimi ritmi skupine Victory, Špele Grošelj, Wernerja in ansambla Okej.

 

IF