07.08.2017
V MO Slovenj Gradec izvajajo investicije v šolstvu

 

V Mestni občini Slovenj Gradec bodo pred novim šolskim letom z naložbami v tem poletju izboljšali pogoje za delo in bivanje na šolskem področju. Kar nekaj investicij poteka, med njimi zamenjava strehe na 2. Osnovni šoli Slovenj Gradec, ki je zahtevnejši projekt v vrednosti 500 tisoč evrov. Zamenjava strehe je bila nujna, je pojasnil župan Andrej Čas, saj je streha že močno zamakala. Na 1. osnovni šoli pa v tem poletju obnavljajo kuhinjo, gre za gradbena dela, investicija pa je vredna 400 tisoč evrov. Nabava opreme je zamišljena v 2. fazi investicije. 

Na podružnični Osnovni šoli Sele pa adaptirajo mansardne prostore šole, ki se je že nekaj časa soočala s prostorsko stisko. Z obnovo bo šola pridobila več prostora, hkrati pa bodo rešili še prostore za en oddelek vrtca na Selah. 

Na Mestni občini Slovenj Gradec so pojasnili tudi, kako je z investicijo izgradnje pločnika za občane Legna in Šmartno. Po predhodni investicijski vrednosti projekta, ki je bil nekoliko dražji, so se odločili preveriti še druge rešitve, tako da so sedaj priški do cenejših rešitev izgradnje pločnika, z deli pa bodo pričeli sredi meseca septembra.

 

IF