28.07.2017
Novi nadzorniki bolnišnice Slovenj Gradec

Vlada je na včerajšnji  redni seji sprejela sklep o imenovanju predstavnikov ustanovitelja v Svet javnega zdravstvenega zavoda Splošne bolnišnice Slovenj Gradec. Svet zavoda je devetčlanski, od tega je pet predstavnikov ustanovitelja, torej republike Slovenije. 

Mandat trenutnim članom v svetu zavoda bo potekel 22. oktobra  2017, zato je vlada  že izvedla postopek izbire kandidatov. Sredi maja je ministrstva objavilo razpis,  komisija, ki jo je imenovala ministrica za zdravje , pa je ovrednotila prispele vloge in sestavila listo primernih kandidatov. Končni predlog vladi je podala ministrica za zdravstvo .

Za štiriletni mandat so bili predlagani in potrjeni: mag. Jernej Verčkovnik,  Simon Jevšinek, Anton Zorko, Maja Arbeiter in Jurij Šumečnik. Predstavnikom ustanovitelja začne teči mandat z ustanovno sejo sveta javnega zdravstvenega zavoda.

Vlada je na seji podaljšala tudi rok za pripravo sklepa o pripojitvi javnega zdravstvenega zavoda Bolnišnica Topolšica k javnemu zdravstvenemu zavodu Splošna Bolnišnica Celje in predlog odloka o preoblikovanju Splošne bolnišnice Celje v javni zdravstveni zavod. Ministrstvo za zdravje mora omenjena sklepa vladi  predložiti najkasneje do konca leta 2017.