26.07.2017
V Slovenj Gradcu že 2. festival neodvisnih kratkih filmov SHOTS


Po lanskem uspešnem festivalu Shots se nam v Slovenj Gradcu obeta že drugi tak festival neodvisnih kratkih filmov, katerega glavni del se bo dogajal od 3. do 5. avgusta.

Mednarodni filmski festival neodvisnih kratkih filmov Shots prireja slovenjgraško Društvo ekspiremantalne umetnosti Slovenija letos v soorganizaciji Kulturnega društav  Slovenj Gradec. Že v ponedeljek so začeli s predfestivalskim programom, delavnico izdelovanja risank z Jernejem Kovač Myintom, 3. Avgusta pa bo delavnica za uspešno javno nastopanje z Žigom Čamernikom.

Direktor festivala Shots Tomo Novosel je povedal, da SHOTS po uspešnosti trenutno zaseda zavidljivo mesto med filmskimi festivali v svetu.  Glede na lanskoletni uspeh se je v mednarodni konkurenci 14.000 filmskih festivalov uvrstili kar na lestvico 100 najboljših filmskih festivalov po svetu oz. med top 20 v Evropi.   Letos je na predhodni natečaj festivala v Slovenj Gradec prispelo več kot 1600 filmov iz 120 držav. Na samem festivalu od 3. avgusta dalje, pa bodo prikazali 23 izbranih filmov iz 16 različnih držav. Glede zgodb v filmih najbolj izstopa begunska kriza. Vrteli jih bodo na dvorišču dvorca Rotenturn in najboljšim med njimi bo tričlanska mednarodna žirija podelila osem festivalskih nagrad.

Prišli bodo tudi avtorji iz vseh koncev sveta, SHOTS jim bo v času festivala uredil brezplačno bivanje v Slovenj Gradcu Deležni bodo posebnega programa, ki vključuje obisk raznih turističnih kmetij in znamenitosti Koroške.

AP