29.06.2017
Neurje je včeraj največ škode povzročilo v Mislinji

Včerajšnje neurje je na Koroškem največ škode in preglavic povzročilo v občini Mislinja. Razbesnelo se je že zgodaj popoldne, okoli 15. ure , ko je cesto Dolič–Vitanje v Zgornjem Doliču, zasul večji nanos gramoza. Delavci VOC Celje so nanos s pomočjo strojev odstranili. Zaradi neurja je na cesti ostalo več naplavin, zemlje in vej. Cesto so očistili v dolžini pet kilometrov. V Zgornjem Doliču je meteorna voda zalila kletne prostore stanovanjskega objekta. Gasilci PGD Dolič-Šentflorjan so vodo izčrpali. Močan veter pa je prav tako v Doliču razkril streho stanovanjske hiše. Posredovali so gasilci Dolič Šentforjan. Okoli pol četrte ure popoldne je območje Doliča v občini Mislinja zajelo neurje z močnim vetrom. Na lokalno cesto Srednji Dolič-Kozjak se je podrlo več dreves. Cesto so očistili gasilci PGD Dolič-Šentflorjan. Močan veter je v Doliču odkril tudi del ostrešja na gospodarskem poslopju. Gasilci PGD Dolič-Šentflorjan so skupaj z lastnikom streho pokrili.

Nekaj težav, predvsem v večernih urah, so imeli tudi drugje na Koroškem. Okoli 21. ure se je na Sv. Vidu v občini Vuzenica zaradi močnega vetra in dežja na električne vodnike podrlo drevo in povzročilo iskrenje. Posredovali so dežurni delavci Elektra Celje, ki so podrto drevo odstranili. V  večstanovanjski stavbi v naselju Meža v občini Dravograd pa je skozi odprta strešna okna zaradi močnega naliva voda zalila stanovanje ter pronicala v spodnje stanovanje. Posredovali so gasilci PGD Dravograd, ki so s pomočjo lestve splezali na streho ter zaprli okna. Nato pa so v spremstvu policije vstopili v stanovanje in z vodnimi črpalkami izčrpali vodo. Na cesto iz Črne na Koroškem proti Slemenu, v občini Črna na Koroškem pa je močan dež nanosil večjo količino zemlje in kamenja, ki ogroža promet. Nanos so očistili dežurni delavci Cestnega podjetja VOC Celje.

 

V Mislinji so poleg neurja zabeležili tudi nezgodo. V Srednjem Doliču so gasilci PGD Dolič kot prvi posredovalci do prihoda reševalcev ZRCK Ravne na Koroškem pomagali pri oskrbi poškodovane osebe, ki se je huje porezala s steklom. Poškodovanega občana so reševalci prepeljali v splošno bolnišnico Slovenj Gradec.

KV