28.03.2017
Ta vikend na območju PU Celje 2 smrtni žrtvi

Ta  konec tedna so policisti na celjskih in koroških cestah obravnavali 45 prometnih nesreč, v dveh sta dve osebi umrli.

Že  v  petek  je na območju Laškega umrl  25-letni  voznik  osebnega vozila. Nedeljo pa je zaznamovala tragična prometna nesreča v kateri je umrl pet mesečni otrok. Prometna nesreča se je zgodila nekaj po 16. uri izven naselja Debro. 51-letni voznik osebnega vozila, ki je vozil  iz smeri Celja proti Laškem, je v  neposredni bližini večstanovanjske hišo  v Debru  zapeljal čez neprekinjeno ločilno črto  v trenutku, ko je 21-letna voznica pravilno pripeljala iz smeri Laškega.  Med vozili je prišlo do silovitega trčenja. Vozilo voznice je zavrtelo in odbilo v kovinsko ograjo. V trčenju se je voznica lažje poškodovala.  Vozilo povzročitelja pa je v trčenju obrnilo na bok in je zdrselo čez celotno vozišče do večstanovanjske hiše, kjer je obstalo na desnem boku. V prometni nesreči je umrl pet mesečni otrok. Voznik,  ki je  povzročil prometno nesrečo se je v trčenju izredno hudo poškodoval, hudo je bila poškodovana tudi 20-letna sopotnica na zadnjem sedežu.  22- letni sopotnik na sprednjem sedežu se je v trčenju lažje poškodoval, prav tako je bil lažje poškodovan tudi 21-letni sopotnik na zadnjem sedežu. V prometni nesreči je bil udeležen še 35-letni voznik osebnega vozila, ki je vozil za 21-letno voznico in je navozil na odpadle dele vozil. Letos  je  v prometnih nesrečah na območju Policijske uprave Celje umrlo že pet  ljudi. Vse voznike policisti zato opozarjajo na dosledno spoštovanje cestno prometnih predpisov in strpnost pri vožnji.

In še vest o tatvini: V  soboto so neznanci ukradli motorno kolo znamke KTM EXC 450, cross  izvedbe,  belo  oranžne  barve, letnik 2009. Vozilo je bilo ukradeno izpred  stanovanjske  hiše v Starem trgu, na območju Slovenj Gradca.  Škodo ocenjujejo na dobrih 3.800 €.