25.10.2023
Dan OZN v Slovenj Gradcu

Včeraj so v Slovenj Gradcu, v novi telovadnici Šolskega centra obeležili dan Organizacije združenih narodov. Kot generalni sekretar Mednarodnega združenja mest glasnikov miru je prisotne nagovoril župan mestne občine Slovenj Gradec Tilen Klugler, ki je predvsem izpostavil dejstvo, da je malo koroško mestece v vlogi glasnika miru postavljeno ob bok velikim metropolam.

Prireditev so med drugimi obiskali veleposlanica Indije Namrata S. Kumar, častni generalni konzulki Danske in norveške Nina Šelih ter Nataša Pipan Nahtigal, sam dogodek pa je popestril Policijski orkester. Svoje mnenje pa so na prireditvi povedali tudi dijaki gimnazije ravne, ki so v svojem bistvu izpostavili, da bodo vse napake, ki jih počnemo mi, plačali oni ter njihovi otroci. In žal račun, kakor kaže v tem trenutku, ne bo majhen. 

Poslušajte prispevek:

Včerajšnjega dogodka ob dnevu Organizacije združenih narodov se je, kot smo že omenili, udeležila tudi ambasadorka Indije Namrata S. Kumar, ki je spregovorila o pomembnosti miru.

Žal o miru na svetu v tem trenutku ne moremo govoriti. Vojna nenazadnje poteka tudi na evropskih tleh. In žal se zdi, da organizacija Združeni narodi deluje kot brezzoba sila, ki nima neke prave veljave. A vendarle gre za pomembno organizacijo, ki kljub vsemu stoji kot branik pred novo svetovno vojno.

Poslušajte prispevek: