30.06.2024
Šah ob kavi s starim novim zmagovalcem

V soboto, 29. junija 2024, je Mladinski svet Ravne na Koroškem s pomočjo Šahovskega Kluba Fužinar v prostorih Grajske časopisne kavarne Eleonora že tretje leto zapored organiziral amaterski hitropotezni šahovski turnir »Šah ob kavi«

Za zmago se je spopadlo 12 šahistov, s popolnim izkupičkum pa jo je znova osvojil že lanskoletni zmagovalec turnirja Danijel Ostojić. Srebro je, z zgolj enim porazom, šlo v roke Martina Blodnika, tretjega mesta se je razveselila Živa Ledinek. Tudi letos so šahisti navduševali z dobrimi potezami v napetih končnicah, pri osredotočenju pa jim je pomagala odlična kava iz kavarne Eleonora, ki je bila za udelečence turnirja brezplačna. 

Dopoldne je v sproščenem vzdušju in v luči medgeneracijskega druženja hitro minilo. Starostna razlika med najmlajšim in najstarejšim naprostnikom je znašala kar 31 let. Turnirju so se namreč pridružili tudi štirje ravenski osnovnošolci tretjega in četrtega razreda, kar nas še posebej veseli. Organizatorji verjamejo, , da se jim ob tako navdušenih in perspektivnih mladih šahistih za usodo turnirja, ki je sedaj že tradicionalen, ni potrebno bati.