19.06.2024
Vročinski val

Slovenijo bo danes prvič letos zajel vročinski val. V večini države se bodo temperature po poldnevu povzpele nad 30 stopinj Celzija. Najvišje bodo na jugovzhodu, in sicer do 34 stopinj Celzija. Agencija za okolje je zato med 14. in 21. uro izdala rumeno opozorilo za vso državo. V osrednji in severovzhodni Sloveniji pa agencija svari tudi pred močnejšimi vetrovi.

Na agenciji opozarjajo, da lahko visoke temperature vplivajo na zdravstveno stanje občutljivejšega dela populacije. Sredi dneva in popoldne zato priporočajo zadrževanje v senci in odsvetujejo velike fizične napore na prostem.

V osrednji in severovzhodni Sloveniji, kjer obstaja možnost močnejših vetrov, bo veter po napovedih majal drevesa in lomil manjše veje.

V Dravogradu je med predvolinimi obljubami župana Antona Preksavca bilo tudi plavalno jezero v Črnečah, a kot pravi Agecija za vode ni dala soglasja, ker je tam razlivno območje rek, tako da se boste lahko kopali  v naravnih kopališčih denimo v sosednjem Labotu ali v Radljah ob Dravi.