21.04.2023
Seja bolnišnice Slovenj Gradec je bila prekinjena

Kaj točno je razlog za predlog začetka postopka za razrešitev Lavreta, za enkrat ni znano. Stošicki je po seji v izjavi medijem dejal le, da je razlogov več.

Predsednik sveta Splošne bolnišnice Slovenj Gradec je dnevni red sicer želel razširiti z dvema točkama, s prejemki po podjemnih pogodbah in predlogom za začetek postopka razrešitve direktorja Janeza Lavreta. A je po nekaterih opozorilih sejo prekinil, tako da svet zavoda o tem ni odločal.

Lavre je omenjeni predlog za njegovo razrešitev komentiral z besedami, da je to diskrecijska pravica ustanovitelja bolnišnice, to je ministrstva za zdravje, ki ima v svetu zavoda pet od devetih članov.

Kot že rečeno, razlogi za predlog začetka postopka za razrešitev Lavreta, ki vodi slovenjgraško bolnišnici po vmesni prekinitvi, potem ko se je znašel pod plazom kritik zaradi spornih tvitov, ponovno vodi zadnji dve leti, niso znani. Lavre pa prav tako ni želel komentirati poročanja časnika Večer, da naj bi mu bil ponujen sporazumni odhod z mesta direktorja. 

Seja je bila sicer prekinjena, ko je podpredsednik sveta zavoda Miran Jeromel opozoril, da poslovnik takšne širitve dnevnega reda ne dovoljuje, saj bi po njegovem mnenju moral predsednik sveta takšno širitev napovedati dan prej skupaj s pisno obrazložitvijo. Podobnega mnenja pa je tudi pravnica bolnišnice Sonja Tominc. Stošicki pa je pripomnil, da sam poslovnik razume drugače. Pravnica je še podala pisno izjavo, v kateri navaja da obstaja utemeljen sum, da so posamezni člani prekoračili pooblastila. Svet zavoda naj bi se ponovno sestal v začetku maja