31.03.2023
Na Muti soglasno sprejeli proračun za letošnje leto


Svetniki občine Muta so soglasno potrdili in sprejeli predlog proračuna občine za letošnje leto, ko se začenja tudi gradnja vrtca.  Proračunski prihodki za leto 2023 znašajo 5,2 milijona evrov, proračun je bil soglasno sprejet. Županja občine Muta, Angelca Mrak je kot glavni prioritetni projekt omenila začetek gradnje vrtca, drugi projekti se bodo nadaljevali. Največja investicija je izgradnja 8 oddelčnega vrtca pri osnovni šoli, letos bodo izvedli 1. fazo, za kar se bodo morali tudi zadolžili. Izgradnja vrtca se bo izvajala v treh proračunskih letih. Celotna vrednost novega vrtca je ocenjena na 3, 2 mio evrov, letos bo investicija za 700 tisoč evrov, za 300 tisoč bodo najeli kredit. Izvedli so že razpis za izvajalca del in prejeli štiri ponudbe. 

Aktivnosti za gradnjo vrtca so pričeli že v prejšnjem mandatu, ko so za njegovo gradnjo našli ustrezno prostorsko rešitev, prav tako zanj pridobili sofinancerska sredstva Ministrstva za šolstvo, ki znašajo 1,2 milijona evrov. 

Med drugimi projekti zaključujejo izvedbo širitve Mariborske ceste s pločnikom za pešce, na dvorani Gortina je že nameščeno ostrešje, zaključuje se tudi investicija podpornih zidov Karavla - Verdinek. Občinski svetniki so na tokratni seji po januarski uskladitvi znova odločali o razliki plačila programov vrtca, cene so uskladili za 3 %, vendar del povečanja bo iz proračuna pokrila občina Muta, da za starše povečanje ne bo veliko. Občina Muta je objavila tudi razpis za direktorja občinske uprave, na katerega sta prispeli dve vlogi, županja je pojasnila, da so v občinski upravi kadrovsko dokaj okrnjeni. Med obema vlogama je ena ustrezna, tako da so že stekli vsi potrebni postopki. 

IF