02.03.2023
Gradnja 3. razvojne osi letos še na dveh odsekih


Gradnja hitre ceste severnega dela tretje razvojne osi bo stekla še na dveh sklopih, za katera je bilo pridobljeno pravnomočno gradbeno dovoljenje. DARS je včeraj sklenil pogodbo za gradnjo sklopov B in H – Škalsko jezero ter Konovo – na odseku med Velenjem in Slovenj Gradcem. Dela bo za pogodbeno vrednost 55,45 milijona evrov izvedel konzorcij Strabag gradbene storitve, d. o. o., in ljubljanska podružnica Strabag AG. Izvajalec bo uveden v delo čim krajšem možnem času, po predložitvi bančne garancije za dobro izvedbo del. Pogodbeni rok izvedbe del je 30 mesecev od uvedbe izvajalca v delo, ki bo še ta mesec.

Doslej je bil 17,5 km dolgi trasi odseka med Velenjem in Slovenj Gradcem dokončan sklop D – Gaberke. V izgradnji je sklop F – Jenina, kjer se še letos načrtuje dokončanje gradbenih .

 Ta mesec bodo lahko dela stekla še na sklopih B – Škalsko jezero ter H  – Konovo, kar pomeni, da so oddana dela na polovici od osmih sklopov hitre ceste med Velenjem in Slovenj Gradcem.

 Pridobljeno je bilo tudi delno gradbeno dovoljenje za sklop G – Podgorje, vložene so že vloge za gradbeno dovoljenje za sklope E – Velunja, C – Škale, A – Velenje in drugi del delnega gradbenega dovoljenja za Podgorje.

 Za 14-kilometrski odsek Šentrupert–Velenje je bila podana vloga za izdajo gradbenega dovoljenja za celotni odsek. Na podlagi določil gradbenega zakona se bo v fazi postopka pridobivanja gradbenega dovoljenja po pridobljenih mnenjih ter na podlagi stanja pridobljenih zemljišč odločilo, ali bo za odsek pridobljeno eno ali več delnih gradbenih dovoljenj, s katerimi bi pospešili pričetek gradnje.