09.01.2023
V letu 2022 se je v slovenjgraški porodnišnici rodilo 1013 otrok


Na ginekološko porodnem oddelku Splošne bolnišnice Slovenj Gradec so v pretekle letu znova zabeležili preko 1000 porodov, rodilo se je 1013 otrok

Na ginekološko porodnem oddelku SB Slovenj Gradec imajo odlične pogoje, prav tako sledijo vsem sodobnim trendom.

Že drugič zapovrstjo se je v Splošni bolnišnici Slovenj Gradec rodilo več kot 1000 otrok, za rojevanje v slovenjgraški porodnišnici pa se poleg Korošic odločajo ženske tudi iz drugih delov Slovenije, prav tako ginekološke pacientke. Poleg odličnih pogojev, se zaposleni trudijo za kvaliteto delovanja in izobražujejo. Kot je za naš radio povedala predstojnica ginekološko porodnega oddelka, Katja Juvan, dober glas odseva prijazno in dobro strokovno osebje, lepe sodobne prostore in prilagajanje na potrebe nosečnic in porodnic. In to zahteva usklajeno delovanje celotnega tima; od primarnih ginekologov, šole za starše, ki jo izvajajo, osebje na oddelku, ki omogoča tudi nadstandardno bivanje, do babic v porodni sobi . Babice se zelo prilagajajo porodnicam, glede načina poroda, veliko jih rodi tudi v vodi, babice izvajajo tudi masaže in aroma terapije. Anesteziologi 24 ur na dan omogočajo epiduralno analgezijo in analgezijo z ultivo, kar je zelo dobro. Ves čas se izobražujejo, sprejemajo protokole, vse s ciljem, da dosegajo najvišjo stopnjo kvalitete oskrbe za porodnice.

V porodnišnici Slovenj Gradec so uspeli znatno znižati odstotek rojstev s carskim rezom, zmanjšati prereze in vse to je glas, ki se širi za odločitev rojevanj v Splošni bolnišnici Slovenj Gradec, tudi s pediatri zelo dobro sodelujejo. Predstojnica Juvanova je pohvalila tudi opremo porodnega oddelka, ki jo ves čas obnavljajo in prilagajajo porodnicam. Pri tem je izpostavila nove letvenike in blazine za sproščanje, prav tako pa številne donacije, kot so ogrevalne posteljice, posteljice za foto terapijo.....Juvanova je pohvalila pletilje, ki pletejo copatke in kapice za novorojenčke in jim s tem tudi pričarajo praznično vzdušje.

Za vse te pozornosti so poleg osebja zadovoljne tudi mamice.


 

IF