16.11.2022
S predčasnim glasovanjem so se začele lokalne volitve 2022


 

S predčasnim glasovanjem so se v tem tednu začele redne lokalne volitve 2022. Za razliko od predčasnega glasovanja na predsedniških volitvah in volitvah v državni zbor, predčasno glasovanje v občinah traja tudi manj kot tri dni. Lokacije volišč za predčasno glasovanje po koroških občinah so: 

V Slovenj Gradcu so predčasne volitve na sedežu občine v poročni dvorani, volili so lahko že včeraj, svoj glas pa lahko oddate še danes in jutri med 7. in 19.00 uro. Enako tudi na Ravnah, na lokaciji občine oziroma mestne hiše. V občini Mislinja so se predčasne volitve začele v torek, volite lahko še danes v sredo, 16.11.2022 od 7:00 do 19:00 ure v PC Lopan.

V Črni na Koroškem se je predčasno glasovanje začelo v torek, poteka do vključno četrtka v občinski stavbi na naslovu Center 101, med 7. in 19. uro. Prav tako na Prevaljah, kjer poteka v Družbenem domu oz. na naslovu občine. V Mežici pa lahko glasujete le danes, v sredo 16. 11. 2022 med 7.00 in 19.00 uro na Občini Mežica. 
Datumi predčasnih volitev so tudi v občinah Dravske doline različni, zato povejmo, kje lahko svoje glasove za kandidate na lokalnih volitvah oddate danes. Predčasna glasovanja potekajo samo danes, v sredo 16. novembra med 7. in 19. uro v občini Podvelka v prostorih občine, v občini Vuzenica v Kulturnem domu in v občini Muta, v pritličju občinske stavbe.

V občini Radlje ob Dravi lahko predčasno glasujete danes v sredo, pa tudi jutri, v četrtek med 7. in 19. uri v prostorih sejne sobe občine Radlje. Občina Ribnica na Pohorju bo predčasno glasovanje organizirala jutri, v četrtek, 17. novembra v Gasilskem domu Ribnica na Pohorju. V občini Dravograd pa lahko svoj glas kandidatom predčasno oddate še danes v sredo in jutri, v četrtek, v sejni sobi občine Dravograd.

 

KP, IF