21.10.2022
Županski kandidati in kandidatke v Dravski dolini



 

Občina Dravograd v vsakem primeru dobi novega župana ali županjo, po okoli dveh desetletjih se je za drugačno kariero odločila dosedanja županja Marijana Cigala.

Za vodilno funkcijo je precejšnje zanimanje, našteli smo 5 kandidatk in kandidatov. Kot smo že poročali se bo zanjo potegoval sedanji podžupan Anton Preksavec, in sicer kot neodvisni kandidat s svojo listo in s podporo Gibanja Svoboda. Tudi obe ženski, Marjeta Podgoršek Rek in Sonja Kemperl kandidirata kot neodvisni kandidatki, s svojima listama. V boj se kot strankarska kandidata podajata: za NSI Rok Kotnik, za stranko NLS Franca Kanglerja pa Simon Šeneker. Kandidata SD in SDS, Željko Kljajić in Ervin Kodrun, kandidature kljub začetnim najavam nista vložila.

Svojo kandidaturo za župana so v Mislinjski dolini oddali 3 kandidati. Aktualni slovenjegraški župan Tilen Klugler nima protikandidata, kandidira pa s svojo listo. Aktualni Mislinjski župan Bojan Borovnik je kandidat stranke SD, njegov protikandidat pa bo Andrej Felle., kandidat stranke SDS.

Za županski stol na Muti se bosta potegovala dva kandidata in sicer želi dosedanji župan Mirko Vošner, ki je kandidaturo vložil s podporo volivcev, nadaljevati delo še v tretjem mandatu. Njegova protikandidatka je Angelca Mrak, ki je zaposlena na Občinski upravi Muta in kandidira s podporo volivcev.

V Vuzenici se je kandidaturi dosedanjega župana Franja Goloba, ki kandidira s podporo volivcev, z vložitvijo kandidature pridružila kandidatka Simona Kremzer, s podporo volivcev.

V Radljah ob Dravi se bodo za županski stol potegovali dosedanji župan Alan Bukovnik, ki kandidira s podporo volivcev Liste Alana Bukovnika, Boštjan Martini, kandidat SLS in Stanislav Pajtler, s podporo volivcev,

Tudi v občini Podvelka so kandidaturo za župana vložili trije kandidati, potem, ko se je dolgoletni župan Anton Kovše umaknil. Za županovanje bodo tekmovali neodvisen kandidat s podporo volivcev Miran Pušnik, ki je je dve leti opravljal funkcijo podžupana, Anton Fornezi – kandidat SDS in Emerik Neumeister, kandidat stranke SD.

V Ribnici na Pohorju ostajata dva kandidata za župana, dosedanji Srečko Geč – SD in Tatjana Marsel – SDS.

Svojo kandidaturo za župana so v Mislinjski dolini oddali 3 kandidati. Aktualni slovenjegraški župan Tilen Klugler nima protikandidata, kandidira pa s svojo listo.  Aktualni mislinjski župan Bojan Borovnik, je kandidat stranke SD, njegov protikandidat pa bo kandidat stranke SDS, Andrej Felle.


 

IF, KP