21.10.2022
Tone Vogrinec: Vsi me kličejo Tona

Tone velja za kontroverzno osebo, a je potrebno poudariti, da je oče slovenskega tekmovalnega smučanja, kot ga mnogi tudi imenujejo, naredil vse, da je Slovenija postala velesila v tem športu. 

Tone Vogrinec je praktično vse življenje posvetil alpskemu smučanju. Bil je človek, ki je neumorno zbiral finance, ogromno je delal na promociji smučanja in tako pripeljal slovensko alpsko reprezentanco med najboljše na svetu. A takšno življenje je, kot je zapisal tudi v svoji knjigi z naslovom Vsi me kličejo Tona, pustilo posledice. Ločil se je od prve žene in za nekaj časa celo izgubil stik s sinom.

Kljub temu, da je letos dopolnil 80 let, je še zmeraj telesno aktiven. Še zmeraj smuča in igra golf. Seveda tudi spremlja alpsko smučanje in je glede naše reprezentance kar malce zaskrbljen, predvsem zaradi poškodb v ženski reprezentanci.

Tone v svoji knjigi brez dlake na jeziku spregovori tako o dobrih kot slabih trenutkih svojega življenja. Zaveda se svojih napak in odlik, mi pa vemo, da brez njega slovensko alpsko smučanje zagotovo ne bi bilo tako uspešno.