02.09.2022
Odprta kuhna v Slovenj Gradcu

10. Septembra boste prišli na vrsto vsi ljubitelji kulinaričnih specialitet, saj se bo Slovenj Gradcu ustavila Odprta kuhna. Kulinarična tržnica letos praznuje 10. obletnico in vsi ljubitelji dobre hrane boste lahko med 11. in 21. uro uživali v umetninah več kot dvajsetih obedovalnic iz vse Slovenije. Več pa predstavnica Odprte kuhne Špela Verbič Miklič.

Slovenj Gradec se je na seznamu trgov širom Slovenije, ki jih v sklopu svojih gostovanj obišče Odprta kuhna, znašel prvi, in sicer že leta 2014. Vendar pa se je pisani karavani predvsem zaradi vremenskih neprilik v srednjeveško mestno jedro od tedaj uspelo vrniti le enkrat. »Tudi načrtovano gostovanje maja je žal odplaknil dež, zato upamo, da bo vreme 10. septembra vendarle na naši strani in bomo dan lahko skupaj preživeli v sproščenem vzdušju ob raziskovanju kakovostne ponudbe obedovalnic, ki bodo z nami,« je povedal Lior Kochavy, soustanovitelj Odprte kuhne.

Odprta kuhna, ki jo ljubljanska ekipa organizira v sodelovanju z Javnim zavodom za turizem, šport, mladinske in socialne programe SPOTUR, bo kulinarične raziskovalce znova navdušila z vrsto sodobnih pouličnih dobrot od slastnih rebrc na žaru do ljubkih kolačkov. Veliki in mali gurmani se bodo ves dan lahko smukali med stojnicami z domačimi klasikami, spoznavali najokusnejše zaklade svetovne kulinarike in svoje vtise s počitnic s prijatelji delili ob kozarcu odličnega vina, kraft piva, džina in drugih osvežilnih pijač.

Tudi letos bodo jedi in pijače stregli izključno v biorazgradljivih materialih in povratni embalaži, saj si organizatorji želijo, da bi sproščeno druženje bilo hkrati tudi karseda okolju prijazno.

Odprta kuhna je eden najpomembnejših in največjih dogodkov v slovenskem kulinaričnem svetu in je zagotovo vsaj soodgovorna za malo revolucijo na tem področju. Ne zgodi se pogosto, da bi imeli možnost poskusiti egipčanske, indijske, argentinske in slovenske specialitete na enem mestu. In prav zato je obisk tega gurmanskega sveta v malem nekaj posebnega.